Tel: 02 511 65 95      
  Disclaimer        
Home
Benor VZW
Producten /Diensten
Actualiteit
Publicaties
Brochure BENOR
Banner
Normen, productcertificatie en kwaliteitslabels: wegwijs in het doolhof
Kwaliteit en duurzaamheid in overheidsopdrachten
FAQ
Het BENOR-label in de schijnwerpers op Batibouw
Agenda
Leden
Foto's
Video
Contact


 
Login leden :
Login : 
Password : 
Paswoord vergeten ?
Vraag om gecontacteerd te worden!
Normen, productcertificatie en kwaliteitslabels: wegwijs in het doolhof

Voor aannemers zijn de technische prestaties van bouwproducten een essentieel gegeven. Als u een bepaald bouwproduct gebruikt, wilt u immers zeker zijn van een aantal zaken. Is het product geschikt voor de toepassing in kwestie? Gaat het om een kwaliteitsvol product? Hoe wordt het correct verwerkt? Is het niet schadelijk voor mens of milieu?

De vraag is waar u die informatie vindt en op welke betrouwbare gidsen u kunt terugvallen. In hoeverre kunnen normen, productcertificering en kwaliteitlabels u daarbij helpen? Bent u bijvoorbeeld verplicht om na te gaan of de producten op de werf een CE-markering dragen? Wat houdt die CE-markering precies in? Waarin verschilt ze van BENOR en ATG? Zijn alle kwaliteitslabels even betrouwbaar? Hoe zit het met uw aansprakelijkheid als uw bouwheer een bepaalde norm niet wil naleven?

In deze brochure gaan we dieper in op die vragen. U verneemt waarom de technische voorlichtingen (TV) erg belangrijk zijn voor uw dagelijkse praktijk en waarom ook de technische specificaties (STS) die momenteel een actualisering ondergaan, zeker uw aandacht verdienen. U ontdekt de beperkingen van een CE-markering en komt te weten op welke manier labels als BENOR en ATG een mouw kunnen passen aan die beperkingen. Omdat niet alle keurmerken vergelijkbaar zijn, geven we u ook mee hoe u kritisch kunt peilen naar de betrouwbaarheid, objectiviteit en onafhankelijkheid van de informatie die een label bevat.

Gewapend met die kennis vindt u voortaan hopelijk probleemloos de juiste route in de doolhof aan reglementeringen en vrijwillige initiatieven in verband met productspecificaties en labels.

Faba - Normen producten en keurmerken.pdf


Print
 
 
Benor

Lombardstraat 42 rue Lombard

Brussel 1000 Bruxelles
Tel: 02 511 65 95

Fax: 02 514 18 76

info@benor.be
31/05/2018 Algemene Vergadering
 
 
 
  Home  
 
  Benor VZW  
 
  Producten /Diensten  
 
  Actualiteit  
 
  Publicaties  
 
  Agenda  
 
  Leden  
 
  Foto's  
 
  Video  
 
  Contact